МОДЕЛІ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ ПРОЕКТНО-ОРІЄНТОВАНОГО МЕДИЧНОГО ЗАКЛАДУ

Автор(и)

  • В. В. Лепський Черкаський державний технологічний університет, Ukraine
  • Т. В. Дзюба Університет економіки та права "КРОК", Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.24025/2306-4412.2.2018.162521

Ключові слова:

медичний заклад, інтегроване управління проектно-орієнтованим медичним закладом, бізнес-процес, модель бізнес-процесу, проект, фази проекту.

Анотація

Процеси глобалізації та євроінтеграції, необхідність відповідності до міжнародних норм, вимог і стандартів, забезпечення надання якісних медичних послуг населенню, сучасний стан системи охорони здоров’я з наявним у ній остаточним, але досить застарілим підходом до управління медичними закладами, вимагають всебічного системного аналізу, удосконалення існуючого провідного досвіду та адаптації проектно-орієнтованого управління до медичної сфери. У статті наведено дослідження моделей бізнес-процесів ініціалізації та реалізації про-ектів у медичному закладі без впровадження в них процесів і моделей проектного управління, аналіз їх особливостей та недоліки. Саме глибокий всебічний аналіз даних аспектів доводить актуальність та вказує на шляхи усунення недоліків через проведення інжинірингу існуючих процесів, побудови моделей бізнес-процесів медичних закладів у парадигмі сучасних напрацю-вань науки управління проектами, програмами і портфелями проектів.

##submission.downloads##

Як цитувати

Лепський, В. В., & Дзюба, Т. В. (2018). МОДЕЛІ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ ПРОЕКТНО-ОРІЄНТОВАНОГО МЕДИЧНОГО ЗАКЛАДУ. Вісник Черкаського державного технологічного університету, 1(2), 114–119. https://doi.org/10.24025/2306-4412.2.2018.162521

Номер

Розділ

Статті

URN