MODERNIZATION OF SELF-MOVABLE FIXING DEVICES BASED ON VERNAM'S CIPHER ANALOGUE

Автор(и)

  • S. V. Burmistrov Київський національний університет технологій та дизайну, Ukraine
  • O. M. Panasco Черкаський державний технологічний університет, Ukraine
  • O. D. Laitarov Черкаський державний технологічний університет,

DOI:

https://doi.org/10.24025/2306-4412.4.2018.162812

Ключові слова:

стаціонарна телепринтерна шифрувальна машина – Лоренца, система Вернама, шифротекст кодування, шифротекст декодування, блок формування зворотного шифротексту.

Анотація

В статті розроблено функціональну схему шифрувального пристрою, що є реалізацією одного з варіантів модернізації німецької стаціонарної шифрувальної машини Лоренца. При-стрій працює шляхом накладання шифротексту на основний текст сповіщень. Має абсолютну криптографічну стійкість за умови використання умов, аналогічних умовам експлуатації Лоренци, але при цьому не використовує систему шифрування Вернама.
Перевагою запропонованого посимвольного шифрувального пристрою є значно потужніший алфавіт шифротексту. Він складається в (n-1)! раз більше символів, ніж в шифрі Вернама, що суттєво підвищує його криптостійкість. У конструкції запропонованого шифрувального пристрою шифротекст кодування не дорівнює шифротексту декодування. Тому для уніфікації прийомної і передаючої частини пристрою в його конструкцію запропоновано ввести додатковий блок – блок формування зворотного шифротексту, який автоматично формує шифротекст кодування на основі шифротексту декодування. Основою вказаного проекту є розроблений спеціальний програмний комплекс для розрахунку принципової електричної схеми блоку формування зворотного шифротексту.

##submission.downloads##

Як цитувати

Burmistrov, S. V., Panasco, O. M., & Laitarov, O. D. (2018). MODERNIZATION OF SELF-MOVABLE FIXING DEVICES BASED ON VERNAM’S CIPHER ANALOGUE. Вісник Черкаського державного технологічного університету, 1(4), 106–111. https://doi.org/10.24025/2306-4412.4.2018.162812

Номер

Розділ

Статті

URN