ОЧИЩЕННЯ ЗЕРНА ЗЕЛЕНОГО ГОРОШКУ ВІД СТОРОННІХ ДОМІШОК
DOI:
https://doi.org/10.24025/2306-4412.2.2020.197570Ключові слова:
гідравлічний транспортер, відділювач води, шнековий дозатор, вібраційний селектор, приймальний бункер, повітряний селектор, інспекційний транспортер, твердість зерен зеленого горошку, процент битого і пошкодженого зерна зеленого горошку, продуктивністьАнотація
Досліджено процес подачі та очищення зерна зеленого горошку від сторонніх домішок. Розроблено удосконалену схему подачі та очищення зерна зеленого горошку від сторонніх домішок з новими конструктивними рішеннями, що дає можливість підвищити якість очищення зерна зеленого горошку від легких, більш летючих за сировину домішок та зменшити затрати ручної праці операторів. Виконано порівняльний аналіз існуючої та вдосконаленої схем подачі та очищення зерна зеленого горошку від сторонніх домішок. Визначено твердість зерна зеленого горошку та процент битого і пошкодженого зерна зеленого горошку в банках залежно від сорту зеленого горошку. Розраховано продуктивність кожного сорту зеленого горошку і виконано порівняльний аналіз продуктивності кожного сорту зеленого горошку на лініях до і після вдосконалення.
Посилання
M. S. Aminov, and A. N. Malsky, Technological equipment of canneries, Moscow: Pis. prom-t, 1989 [in Russian].
Ali Reyad Shamkhi, "New approaches in the technology for the production of canned peas", in VI Int. Sci. Conf. of Students and Graduate Students. Technique and Technology of food production, Mogilev, Republic of Belarus: Mogilev. gos. un-t prodo-volstviya, 2008, p. 46 [in Russian].
Technological equipment of canneries, M. S. Aminov, M. Ya. Dikis, A. N. Malsky, and A. K. Gladushnyak, Eds. Moscow: Agropromizdat, 1986 [in Russian].
L. P. Kovalskaya, I. S. Shub, G. M. Melkin et al., Technology of food production, L. P. Kovalskaya, Ed. Moscow: Kolos, 1997 [in Russian].
S. Ye. Golyachuk, "Separation of grain masses using gravity forces", Naukovi notatky: intercollegiate coll., no 39, pp. 27-33. Lutsk, 2012 [in Ukrainian].
O. O. Dashkovsky, "Quality requirements and quality control of green peas preserved in accordance with DSTU 7165:2010", Nau-kovyi visnyk Lvivskoho natsionalnoho un-iversytetu veterynarnoi medytsyny ta bio-tekhnolohii imeni S. Z. Gzhytskoho, vol. 17, no. 3 (63), pp. 389-394, 2015 [in Ukrainian].
M. Ya. Dikis, and A. N. Malsky, Technological equipment of canneries, Moscow, 1969 [in Russian].
M. V. Khandiuk, "Improvement of the process of feeding and purification of green peas from impurities", in ІІІ Int. Sci.-Pract. Conf. Innovative Aspects of Equipment De-velopment of Food and Hotel Industry in Present Conditions, Kharkiv: KhDUKhT, 2019, part 1, pp. 83-85 [in Ukrainian].
E. D. Sitnikov, and V. A. Kachanov, Equipment of canneries, Moscow: Leg. i pisch. prom-t, 1981 [in Russian].
V. A. Panfilov, Technological lines of food production, Moscow: Kolos, 1993 [in Russian].
V. A. Panfilov, Machines and equipment for food production (vol. 1). Moscow: Vyisshaya shkola, 2001 [in Russian].
V. A. Panfilov, Machines and equipment for food production (vol. 2). Moscow: Vyisshaya shkola, 2001 [in Russian].
Yu. G. Skrypnikov, and E. S. Gorenkov, Equipment of enterprises for storage and processing of fruits and vegetables, Moscow: Kolos, 1996 [in Russian].
M. S. Aminov, and E. M. Muradov, Technological equipment of canneries and vege-table drying plants, Moscow: Kolos, 2000 [in Russian].
V. A. Panfilov, and O. A. Urakov, Technological lines of food production: creation of a technological stream. Moscow: Pisch. prom-t, 1996 [in Russian].
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
URN
Ліцензія
Авторське право (c) 2020 Микола Васильович ХандюкАвтори, які публікуються в цьому збірнику, погоджуються з наступними умовами:
Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають збірнику право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License CC BY-NC, яка дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи в цьому збірнику.
Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи в тому вигляді, в якому її опубліковано цим збірником (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати в складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи в цьому збірнику.
Політика збірника наукових праць дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).