ОЧИЩЕННЯ ЗЕРНА ЗЕЛЕНОГО ГОРОШКУ ВІД СТОРОННІХ ДОМІШОК

Автор(и)

  • Микола Васильович Хандюк Черкаський державний технологічний університет, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.24025/2306-4412.2.2020.197570

Ключові слова:

гідравлічний транспортер, відділювач води, шнековий дозатор, вібраційний селектор, приймальний бункер, повітряний селектор, інспекційний транспортер, твердість зерен зеленого горошку, процент битого і пошкодженого зерна зеленого горошку, продуктивність

Анотація

Досліджено процес подачі та очищення зерна зеленого горошку від сторонніх домішок. Розроблено удосконалену схему подачі та очищення зерна зеленого горошку від сторонніх домішок з новими конструктивними рішеннями, що дає можливість підвищити якість очищення зерна зеленого горошку від легких, більш летючих за сировину домішок та зменшити затрати ручної праці операторів. Виконано порівняльний аналіз існуючої та вдосконаленої схем подачі та очищення зерна зеленого горошку від сторонніх домішок. Визначено твердість зерна зеленого горошку та процент битого і пошкодженого зерна зеленого горошку в банках залежно від сорту зеленого горошку. Розраховано продуктивність кожного сорту зеленого горошку і виконано порівняльний аналіз продуктивності кожного сорту зеленого горошку на лініях до і після вдосконалення.

Посилання

M. S. Aminov, and A. N. Malsky, Technological equipment of canneries, Moscow: Pis. prom-t, 1989 [in Russian].

Ali Reyad Shamkhi, "New approaches in the technology for the production of canned peas", in VI Int. Sci. Conf. of Students and Graduate Students. Technique and Technology of food production, Mogilev, Republic of Belarus: Mogilev. gos. un-t prodo-volstviya, 2008, p. 46 [in Russian].

Technological equipment of canneries, M. S. Aminov, M. Ya. Dikis, A. N. Malsky, and A. K. Gladushnyak, Eds. Moscow: Agropromizdat, 1986 [in Russian].

L. P. Kovalskaya, I. S. Shub, G. M. Melkin et al., Technology of food production, L. P. Kovalskaya, Ed. Moscow: Kolos, 1997 [in Russian].

S. Ye. Golyachuk, "Separation of grain masses using gravity forces", Naukovi notatky: intercollegiate coll., no 39, pp. 27-33. Lutsk, 2012 [in Ukrainian].

O. O. Dashkovsky, "Quality requirements and quality control of green peas preserved in accordance with DSTU 7165:2010", Nau-kovyi visnyk Lvivskoho natsionalnoho un-iversytetu veterynarnoi medytsyny ta bio-tekhnolohii imeni S. Z. Gzhytskoho, vol. 17, no. 3 (63), pp. 389-394, 2015 [in Ukrainian].

M. Ya. Dikis, and A. N. Malsky, Technological equipment of canneries, Moscow, 1969 [in Russian].

M. V. Khandiuk, "Improvement of the process of feeding and purification of green peas from impurities", in ІІІ Int. Sci.-Pract. Conf. Innovative Aspects of Equipment De-velopment of Food and Hotel Industry in Present Conditions, Kharkiv: KhDUKhT, 2019, part 1, pp. 83-85 [in Ukrainian].

E. D. Sitnikov, and V. A. Kachanov, Equipment of canneries, Moscow: Leg. i pisch. prom-t, 1981 [in Russian].

V. A. Panfilov, Technological lines of food production, Moscow: Kolos, 1993 [in Russian].

V. A. Panfilov, Machines and equipment for food production (vol. 1). Moscow: Vyisshaya shkola, 2001 [in Russian].

V. A. Panfilov, Machines and equipment for food production (vol. 2). Moscow: Vyisshaya shkola, 2001 [in Russian].

Yu. G. Skrypnikov, and E. S. Gorenkov, Equipment of enterprises for storage and processing of fruits and vegetables, Moscow: Kolos, 1996 [in Russian].

M. S. Aminov, and E. M. Muradov, Technological equipment of canneries and vege-table drying plants, Moscow: Kolos, 2000 [in Russian].

V. A. Panfilov, and O. A. Urakov, Technological lines of food production: creation of a technological stream. Moscow: Pisch. prom-t, 1996 [in Russian].

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-03-11

Як цитувати

Хандюк, М. В. (2020). ОЧИЩЕННЯ ЗЕРНА ЗЕЛЕНОГО ГОРОШКУ ВІД СТОРОННІХ ДОМІШОК. Вісник Черкаського державного технологічного університету, (2), 134–142. https://doi.org/10.24025/2306-4412.2.2020.197570

Номер

Розділ

Матеріалознавство, технології та обладнання сучасних машинобудівних і харчових виробництв

URN